Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • GooglePlus
  • Linkedin
(210) 9705256

Πνευματική ρετινοπηξία

Τι είναι η αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς;

Ο αμφιβληστροειδής χιτώνας είναι ένα λεπτό στρώμα νευρικού ιστού, που καλύπτει το πίσω μέρος του οφθαλμού. Είναι υπεύθυνος για τη μετατροπή της οπτικής εικόνας σε “ηλεκτρικό” σήμα, το οποίο στη συνέχεια θα επεξεργαστεί ο εγκέφαλος και θα το μετατρέψει ξανά σε εικόνα. Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς είναι ο διαχωρισμός των στιβάδων του αμφιβληστροειδούς σε δύο μέρη, στο επίπεδο μεταξύ μελάγχρου επιθηλίου και ιδίως αμφιβληστροειδούς, εκεί όπου η σύνδεση είναι ανατομικά χαλαρή.
Η αποκόλληση αμφιβληστροειδούς συμβαίνει σε 10-15 άτομα ανά 100.000 πληθυσμού.

Τι είναι η Πνευματική ρετινοπηξία;

Μια άλλη μέθοδος αντιμετώπισης των αποκολλήσεων είναι η πνευματική ρετινοπηξία. Η πνευματική ρετινοπηξία (πνεύμα=αέρας, retina=αμφιβληστροειδής) είναι μία τεχνική, κατά την οποία εισάγεται μία ελάχιστη ποσότητα αερίου, το οποίο απωθεί την ρωγμή προς τα έξω. Το πλεονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι ότι απαιτεί ελάχιστο χρόνο για να γίνει. Η μέθοδος αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυστηρά επιλεγμένες περιπτώσεις, για να έχει ανάλογα ποσοστά επιτυχίας με τις δυο προηγούμενες.

pneumatikiretinopixia 01