Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • GooglePlus
  • Linkedin
(210) 9705256

Χειρουργική Υαλοειδούς - Αμφιβληστροειδούς

---------------------------------------------------------------------------------------
Όσα πρέπει να γνωρίζετε

laserastigmatismoy ph02

 Χειρουργική Υαλοειδούς / Αμφιβληστροειδούς
 ΠΑΘΗΣΕΙΣ
 Μυοψίες & Φωτοψίες
 Ρωγμή-Οπή Αμφιβληστροειδούς
 Αποκόλληση Υαλοειδούς
 Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς
 Αιμορραγία Υαλοειδούς
 Επιαμφιβληστροειδική Μεμβράνη Ωχράς
 Οπή Ωχράς
 
 ΔΙΑΓΝΩΣΗ
 Βυθοσκόπηση
 Οπτική Τομογραφία Συνοχής (OCT)
 Υπερηχογραφία Β
 
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
 Argon-laser Φωτοπηξία
 Κρυοπηξία
 Ενδοϋαλοειδική Εγχύση Οκριπλασμίνης
 Υαλοειδεκτομή
 Κλασικό Χειρουργείο με Σκληρικό Μόσχευμα
 Πνευματική ρετινοπηξία
  Το 80% της κοιλότητας του οφθαλμού είναι γεμάτο με ένα διαφανές gel που είναι γνωστό σαν το υαλώδες σώμα και είναι σε ισχυρή πρόσφυση με τον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Το υαλοειδές είναι μία διαυγής ζελατινώδης ουσία (αποτελείται από υαλουρονικό οξύ και ένα δίκτυο κολλαγόνων ινών), που αποτελεί το περιεχόμενο του ματιού, δίνοντάς του δομή και σχήμα πριν από τη γέννηση.
Ο αμφιβληστροειδής είναι ο εσωτερικός αισθητηριακός χιτώνας του οφθαλμού και βρίσκεται μεταξύ του χοριοειδή και του υαλοειδούς σώματος. Ο αμφιβληστροειδής είναι ο χιτώνας του οφθαλμού στον οποίο τα οπτικά ερεθίσματα μετατρέπονται σε νευρικές ώσεις, υφίστανται μια ιδιαίτερα πολύπλοκη πρώτη επεξεργασία και στη συνέχεια μεταδίδονται προς το κεντρικό νευρικό σύστημα, με τη βοήθεια του οποίου βλέπουμε.
Η ωχρά κηλίδα είναι το κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδή, ένα λεπτό στρώμα φωτοευαίσθητων νευρικών κυττάρων και ινών. Η ωχρά είναι το σημείο στο οποίο εστιάζεται το φως όταν κοιτούμε ένα αντικείμενο, υπεύθυνη για την ευκρινή όραση (λεπτομέρειες των αντικειμένων), καθώς και για την αντίληψη των χρωμάτων.
Οι παθήσεις που σχετίζονται με τον αμφιβληστροειδή, την ωχρά κηλίδα, αλλά και το υαλοειδές σώμα, συνήθως εκδηλώνονται με μείωση της όρασης, είτε κεντρικά, είτε στην περιφέρεια, με αλλαγή του σχήματος των αντικειμένων, μεταμορφωψίες, ακόμη και με ολική απώλεια κάποιων τμημάτων του οπτικού πεδίου ή και ολόκληρου του οπτικού πεδίου.
Η πρώιμη διάγνωση των παθήσεων της ωχράς και του υαλοειδούς/αμφιβληστροειδούς είναι πολύ σημαντική. Όσο νωρίτερα τεθεί η διάγνωση και ξεκινήσει η θεραπεία, τόσο καλύτερα είναι και τα αποτελέσματα.
Ο εξοπλισμός μας περιλαμβάνει τις πιο σύγχρονες απεικονιστικές και διαγνωστικές εξετάσεις για το οπίσθιο ημιμόριο, εργαλεία πολύτιμα για την διάγνωση και παρακολούθηση των παθήσεων αυτών.
Επίκεντρο της φιλοσοφίας μας, είναι να εφαρμόζουμε όλες τις σύγχρονες θεραπευτικές τεχνικές, με μοναδικό στόχο να παρέχουμε έγκαιρη και αξιόπιστη λύση σε οφθαλμολογικά προβλήματα, ανεξαρτήτως της πολυπλοκότητας ή της δυσκολίας τους, με σεβασμό στον ασθενή και την πάθησή του, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις δυνατότητες της σύγχρονης οφθαλμολογίας.