Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • GooglePlus
  • Linkedin
(210) 9705256

Φαρμακευτική & Χειρουργική Αντιμετώπιση Γλαυκώματος

---------------------------------------------------------------------------------------
Όσα πρέπει να γνωρίζετε

laserastigmatismoy ph02

 Φαρμακευτική & Χειρουργική Γλαυκώματος
 ΠΑΘΗΣΕΙΣ
 Γλαύκωμα
 
 ΔΙΑΓΝΩΣΗ
 Βυθοσκόπηση
 Γωνιοσκοπία
 Τονομέτρηση
 Παχυμετρία Κερατοειδούς (CCT)
 Οπτική Τομογραφία Συνοχής Οπτικών Θηλών (OCT-RNFL)
 HRT
 Οπτικά Πεδία
 
  ΘΕΡΑΠΕΙΑ
 Φαρμακευτική Θεραπεία
 Laser Θεραπεία
 Χειρουργική Γλαυκώματος
  Το γλαύκωμα είναι μια πάθηση του οφθαλμού, η οποία οδηγεί σε προοδευτική βλάβη του οπτικού νεύρου (οπτική νευροπάθεια). Προκαλείται συνήθως από αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση σε συνδυασμό με μικροέμφρακτα των τριχοειδών και ισχαιμία της κεφαλής του οπτικού νεύρου, που έχουν σαν αποτέλεσμα την προοδευτική μείωση της ευαισθησίας των γαγγλιακών κυττάρων, την καταστροφή του οπτικού νεύρου και κατ΄ επέκταση του οπτικού πεδίου.
Το γλαύκωμα εξελίσσεται αργά για μία περίοδο ετών. Είναι μία 'σιωπηλή' νόσος, αφού οι περισσότεροι ασθενείς στα αρχικά στάδια, συνήθως δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Η αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση (συνήθως πάνω από 20-22 mmHg) αποτελεί την πρώτη ένδειξη για την ύπαρξη της νόσου, αν και υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις που έχουμε γλαύκωμα ακόμα και με φυσιολογική πίεση (γλαύκωμα χαμηλής πιέσεως - εδώ σημαντικό ρόλο παίζει ο αγγειακός παράγοντας)
Η πάθηση αυτή αν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα, καταλήγει σε τύφλωση που πρακτικά δεν είναι αναστρέψιμη. Για το λόγο αυτό συνιστάται σε άτομα άνω των 40 ετών τακτικός οφθαλμολογικός έλεγχος κάθε 1 – 2 χρόνια, που θα συμπεριλαμβάνει μέτρηση της πιέσεως και έλεγχο του οπτικού νεύρου, ενώ σε περιπτώσεις οικογενειακού ιστορικού γλαυκώματος ο έλεγχος πρέπει να γίνεται νωρίτερα, από την ηλικία των 35 ετών. Σε ασθενείς με βεβαιωμένο γλαύκωμα συνιστάται ο τακτικός οφθαλμολογικός έλεγχος κάθε 6 μήνες-1 έτος ή και νωρίτερα όπου απαιτείται, που θα συμπεριλαμβάνει μέτρηση της ενδοφθάλμιας πιέσεως, παχυμετρία κερατοειδούς (CCT), έλεγχο του οπτικού νεύρου με βιομικροσκόπηση και οπτική τομογραφία συνοχής (OCT-RNFL ή HRT), καθώς επίσης και έλεγχο των οπτικών πεδίων.