Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • GooglePlus
  • Linkedin
(210) 9705256

Argon Laser Φωτοπηξία

Το ARGON Laser Φωτοπηξίας, εφαρμόζεται σε ασθενείς που πάσχουν κάποια ρήξη του αμφιβληστροειδούς, από Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια ή Οίδημα της Ωχράς Κηλίδας.
Υπάρχουν δύο είδη θεραπείας με Laser:

1. Η εστιακή (focal) φωτοπηξία με Laser, που εφαρμόζεται σε ασθενείς με Διαβητικό Οίδημα της ωχράς κηλίδας ή Ρωγμή του Αμφιβληστροειδούς.

argon yag laser fotopiksia NEW 01

2. Η παναμφιβληστροειδική φωτοπηξία με Laser (PRP), που εφαρμόζεται σε ασθενείς με Παραγωγική Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια, ελαττώνοντας το ερέθισμα που προάγει το σχηματισμό νέων αγγείων.

YAG Laser Καψουλοτομή

Τι είναι ο δευτερογενής καταρράκτης;

Ο φυσικός κρυσταλοειδής φακός του ματιού είναι εγκατεστημένος σε ένα ελαστικό περιφάκιο, που τον κρατά στη θέση του. Όταν πραγματοποιείται η επέμβαση του καταρράκτη, ο χειρουργός ανοίγει προσεκτικά το μπροστινό τμήμα του περιφακίου, ώστε να αφαιρέσει τον καταρρακτικό φακό.
Μετά την ολική αφαίρεση του φυσικού φακού, ο τεχνητός ενδοφακός φακός, τοποθετείται μέσα στον καψικό σάκο. Το περιφάκιο κρατά το διορθωτικό φακό και χρησιμοποιείται σαν προστατευτικό φράγμα μεταξύ του προσθίου και του οπισθίου ημιμορίου. Μετά την επέμβαση του καταρράκτη, το περιφάκιο μπορεί να παράγει θολά κύτταρα, που συνήθως προκαλούν θολή όραση. Μερικοί ασθενείς μπορεί να παρουσιάσουν, επίσης, έντονα προβλήματα κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Αυτή η κοινή κατάσταση, γνωστή ως δευτερογενής καταρράκτης, συμβαίνει σε περίπου 40% των ασθενών, που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση καταρράκτη. Ο δευτερογενής καταρράκτης μπορεί να παρουσιαστεί μήνες ή χρόνια μετά την εγχείρηση.

argon yag laser fotopiksia NEW 02

Πώς γίνεται το Yag-Laser Καψουλοτομή;
Στο μάτι, ενσταλάζονται σταγόνες μυδρίασης (διαστολής της κόρης). Το Laser χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει ένα άνοιγμα στο κέντρο του θολού περιφακίου. Σε πολλούς ασθενείς, η βελτίωση στην όρασή τους είναι άμεση, ενώ σε άλλους η όραση βελτιώνεται προοδευτικά μέσα σε μερικές ημέρες. Η Yag-Laser Καψουλοτομή είναι μία διαδικασία, που διαρκεί μερικά λεπτά προκειμένου να πραγματοποιηθεί. Μετά το πέρας της διαδικασίας, θα μετρηθεί η ενδοφθάλμια πίεση και θα αξιολογηθεί η όρασή σας. Θα είστε σε θέση να επιστρέψετε στις κανονικές σας δραστηριότητες για το υπόλοιπο της ημέρας.

argon yag laser fotopiksia NEW 03

argon yag laser fotopiksia NEW 04

 

Πρίν και Μετά την Yag-Laser Καψουλοτομή

argon yag laser fotopiksia NEW 05