Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • GooglePlus
  • Linkedin
(210) 9705256

Argon-laser Φωτοπηξία

Το ARGON Laser Φωτοπηξίας, εφαρμόζεται σε ασθενείς που πάσχουν κάποια ρήξη του αμφιβληστροειδούς, από Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια ή Οίδημα της Ωχράς Κηλίδας.

Υπάρχουν τρία είδη θεραπείας με Laser:

argon yag laser fotopiksia 01

1. Η εστιακή (focal) φωτοπηξία με Laser: εφαρμόζεται σε ασθενείς με Διαβητικό Οίδημα της ωχράς κηλίδας (αφού προηγηθεί η φλουοροαγγειογραφία και εντοπιστούν οι βλάβες των αγγείων που διαρρέουν, στη συνέχεια με το laser οι βλάβες αυτές καίγονται και μειώνεται με αυτόν τον τρόπο η διαρροή υγρού και το οίδημα της ωχράς) ή σε ασθενείς με Ρωγμή του Αμφιβληστροειδούς (το laser προκαλεί συγκόλληση και αποτρέπει ή καθυστερεί το χειρουργείο).

2. Η δίκην δικτύου (grid) φωτοπηξία με Laser: Εφαρμόζεται σε ασθενείς με οίδημα της ωχράς κηλίδας, το οποίο συνήθως προέρχεται από βλάβες από σακχαρώδη διαβήτη ή μετά από αποφράξεις αγγείων. Για να εντοπιστούν οι περιοχές με οίδημα στις οποίες πρέπει θα εφαρμοστεί το laser, είναι απαραίτητη η διενέργεια Οπτικής Τομογραφίας Συνοχής και Φλουοραγγειογραφίας, εξετάσεις που αναδεικνύουν τα αγγεία που παρουσιάζουν διαρροή στην ωχρά κηλίδα

3. Η παναμφιβληστροειδική (PRP) φωτοπηξία με Laser: εφαρμόζεται σε ασθενείς που πάσχουν από Παραγωγική Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια και με τη μέθοδο αυτή γίνεται προσπάθεια να μειωθούν οι περιοχές του αμφιβληστροειδούς που ισχαιμούν ώστε να μειωθεί ο σχηματισμός νέων αγγείων (νεοαγγείωσης), τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγίες και οίδημα.

Πως γίνεται η Argon-laser φωτοπηξία;

• Προκειμένου να γίνει η Argon laser φωτοπηξία θα πρέπει ο ασθενής να έχει καλή μυδρίαση για να μπορεί ο ιατρός να διαπιστώσει που ακριβώς θα πρέπει να γίνει το laser (ιδιαίτερα σε περιπτώσεις περιφερικών ρωγμών αμφιβληστροειδούς).
• Στη συνέχεια ενσταλλάζονται στο μάτι αναισθητικές σταγόνες.
• Ο ασθενής κάθεται μπροστά από το laser όπως ακριβώς και στη σχισμοειδή λυχνία του ιατρού
• Με τη βοήθεια ειδικών μεγεθυντικών φακών ο ιατρός εντοπίζει την έκταση του προβλήματος και ρυθμίζει στο laser την ένταση, το μέγεθος και την συχνότητα των βολών που θα πραγματοποιήσει.
• Ο ασθενής παραμένει ήρεμος και κοιτάζει το στόχο που του υποδεικνύει ο ιατρός προκειμένου να γίνει το laser με επιτυχία.
• Με το πέρας της διαδικασίας η οποία κρατάει λίγα λεπτά μπορεί να επιστρέψει σπίτι του και με προσοχή στις καθημερινές του δραστηριότητες.
• Θα πρέπει να ενσταλλάξει τις σταγόνες που θα του υποδείξει ο ιατρός για λίγες ημέρες μετά το laser ως προφυλλακτική αγωγή.