Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • GooglePlus
  • Linkedin
(210) 9705256

Έγχρωμη Φωτογραφία Βυθού

Η φωτογραφία βυθού είναι μια σημαντική διαγνωστική εξέταση, κατά την οποία απεικονίζεται με λεπτομέρεια το οπίσθιο τμήμα του ματιού (βυθός). Με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων απεικόνισης, που ονομάζονται κάμερες βυθού (ένα σύστημα κάμερας με ειδικό μικροσκόπιο και φλας), γίνεται η λήψη έγχρωμης φωτογραφίας υψηλής ανάλυσης του εσωτερικού τμήματος του οφθαλμού.
Οι δομές που μπορούμε να απεικονίσουμε με τη φωτογραφία βυθού είναι ο κεντρικός και περιφερικός αμφιβληστροειδής, η ωχρά κηλίδα, το οπτικό νεύρο, καθώς και τα αγγεία που εξέρχονται από την οπτική θηλή.
Η έγχρωμη φωτογράφηση μας επιτρέπει την καταγραφή της παρούσας κατάστασης του οφθαλμού και τη σύγκριση με μελλοντικές εξετάσεις. Έτσι, καταγράφεται η κλινική εικόνα του ασθενή και γίνεται δυνατή η παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου.

 

egxromifotografiavythou 01

egxromifotografiavythou 02

Πως γίνεται η φωτογράφιση του βυθού;
Η φωτογράφιση του βυθού είναι μια γρήγορη και ανώδυνη εξέταση.Για να πραγματοποιηθεί η φωτογράφιση του βυθού θα πρέπει προηγουμένως να έχουν τοποθετηθεί μυδριατικές σταγόνες (που ανοίγουν την κόρη του ματιού). Με αυτό τον τρόπο η φωτογραφία είναι περισσότερο φωτεινή. Ο ασθενής κοιτά ένα φως το οποίο του υποδεικνύει ο εξεταστής, ο οποίος αφού φροντίσει να ευθυγραμμίσει και να εστιάσει σωστά την εικόνα, έτσι ώστε να έχει στο κέντρο περίπου της φωτογραφίας την ωχρά κηλίδα και στην άκρη το οπτικό νεύρο λαμβάνει τη φωτογραφία πατώντας το κουμπί της λήψης.