Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • GooglePlus
  • Linkedin
(210) 9705256

Παθολογία Αμφιβληστροειδούς

---------------------------------------------------------------------------------------
Όσα πρέπει να γνωρίζετε

pathologiaamfivlistroeidoys index

 Παθολογία Αμφιβληστροειδούς
 ΠΑΘΗΣΕΙΣ
 Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας
 Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια
 Απόφραξη Φλέβας (κεντρική/κλαδική) του Αμφιβληστροειδούς
 Απόφραξη Αρτηρίας (κεντρική/κλαδική) του Αμφιβληστροειδούς
 Κεντρικής Ορώδης Χοριοαμφιβληστροειδοπάθεια
 
 ΔΙΑΓΝΩΣΗ
 Βυθοσκόπηση
 Έγχρωμη Φωτογραφία Βυθού
 Οπτική Τομογραφία Συνοχής (OCT)
 Ψηφιακή Φλουοροαγγειογραφία (FA)
 Αυτοφθορισμός (AF)
 Ψηφιακή Αγγειογραφία με Ινδοκυανίνη (ICG)
 OCT Αγγειογραφία χωρίς σκιαγραφικό
 
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
 Ενδοϋαλοειδικές Εγχύσεις Anti-VEGF/Κορτιζόνης
 Argon-laser Φωτοπηξία
 Φωτοδυναμική
  Ο αμφιβληστροειδής είναι ο εσωτερικός αισθητηριακός χιτώνας του οφθαλμού και βρίσκεται μεταξύ του χοριοειδή και του υαλοειδούς σώματος. Ο αμφιβληστροειδής είναι ο χιτώνας του οφθαλμού στον οποίο τα οπτικά ερεθίσματα μετατρέπονται σε νευρικές ώσεις, υφίστανται μια ιδιαίτερα πολύπλοκη πρώτη επεξεργασία και στη συνέχεια μεταδίδονται προς το κεντρικό νευρικό σύστημα, με τη βοήθεια του οποίου βλέπουμε.
Η ωχρά κηλίδα είναι το κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδή, ένα λεπτό στρώμα φωτοευαίσθητων νευρικών κυττάρων και ινών. Η ωχρά είναι το σημείο στο οποίο εστιάζεται το φως όταν κοιτούμε ένα αντικείμενο, υπεύθυνη για την ευκρινή όραση (λεπτομέρειες των αντικειμένων), καθώς και για την αντίληψη των χρωμάτων.
Οι παθήσεις της ωχράς κηλίδας και του βυθού συνήθως εκδηλώνονται με μείωση της όρασης, είτε κεντρικά, είτε στην περιφέρεια, με αλλαγή του σχήματος των αντικειμένων, μεταμορφωψίες, ακόμη και με ολική απώλεια κάποιων τμημάτων του οπτικού πεδίου.
Η πρώιμη διάγνωση των παθήσεων της ωχράς και του βυθού είναι πολύ σημαντική. Όσο νωρίτερα τεθεί η διάγνωση και ξεκινήσει η θεραπεία, τόσο καλύτερα είναι και τα αποτελέσματα.
Ο εξοπλισμός μας περιλαμβάνει τις πιο σύγχρονες απεικονιστικές και διαγνωστικές εξετάσεις για το οπίσθιο ημιμόριο, εργαλεία πολύτιμα για την διάγνωση και παρακολούθηση των παθήσεων του αμφιβληστροειδούς.
Επίκεντρο της φιλοσοφίας μας, είναι να εφαρμόζουμε όλες τις σύγχρονες θεραπευτικές τεχνικές, όπως είναι η διενέργεια ενδοϋαλοειδικών εγχύσεων, οι θεραπείες με laser φωτοπηξίας, την φωτοδυναμική κα. με μοναδικό στόχο να παρέχουμε έγκαιρη και αξιόπιστη λύση σε οφθαλμολογικά προβλήματα, ανεξαρτήτως της πολυπλοκότητας ή της δυσκολίας τους, με σεβασμό στον ασθενή και την πάθησή του, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις δυνατότητες της σύγχρονης οφθαλμολογίας.