Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • GooglePlus
 • Linkedin
(210) 9705256
Open menu

ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ MD

Χειρουργός Οφθαλμίατρος,  Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο κ. Δημητρακάς Παναγιώτης είναι Χειρουργός Οφθαλμίατρος, ειδικευθείς στην Α΄ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική της Αθήνας του Γενικού Νοσοκομείου ¨Γ. Γεννηματάς, υπό την καθοδήγηση της Διευθύντριας και Καθηγήτριας Οφθαλμολογίας Kα. Κουτσανδρέα Χρυσάνθης, όντας επί σειρά ετών αναπόσπαστο μέλος της χειρουργικής της ομάδας. Σήμερα είναι uπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικός Συνεργάτης στην Α΄ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. ¨Γ. Γεννηματάς¨ στο τμήμα Υαλοειδούς & Αμφιβληστροειδούς. Ο γιατρός είναι εξειδικευμένος στη διαθλαστική χειρουργική για τη διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού με excimer laser τελευταίας γενιάς, στη μικροχειρουργική του καταρράκτη και στη χειρουργική θεραπεία του κερατόκωνου με τη μέθοδο της διασύνδεσης του κολλαγόνου του κερατοειδούς (Collagen Cross-Linking). Έχει επίσης πολύ σημαντική κλινική και θεραπευτική εμπειρία σε παθήσεις του αμφιβληστροειδούς, όπως είναι η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, οι αγγειακές αποφράξεις του αμφιβληστροειδούς, σε παθήσεις υαλοειδούς-αμφιβληστροειδούς όπως είναι η αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, η επιαμφιβληστροειδική μεμβράνη, η οπή ωχράς, καθώς επίσης στη φαρμακολογική και χειρουργική διαχείριση ασθενών με γλαύκωμα. Στα πλαίσια του ερευνητικού του έργου, έχει δημοσιεύσει μελέτες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και έχει πλούσιο συγγραφικό και εκπαιδευτικό έργο. Είναι μέλος στις ακόλουθες επιστημονικές κοινότητες:

civil dimitrakas panagiotis

 • Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ)
 • Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία (EOE)
 • Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (HSIOIRS)
 • Ελληνική Εταιρεία Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς (GVRS)
 • Ελληνική Εταιρεία Γλαυκώματος
 • Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS)
 • Μεταπτυχιακή Κοινότητα Ιατρικής Σχολής του Ηarvard (HMS-Postgraduate Association)
 • Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας (AAO)
 • Διεθνής Εταιρεία Διαθλαστικής Χειρουργικής (ISRS)

Μετά από πολυετή εμπειρία, δημιούργησε στον Άγιο Δημήτριο ένα σύγχρονο οφθαλμολογικό ιατρείο που συνδυάζει τον άρτιο εξοπλισμό με ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον, με στόχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ασθενείς όλων των ηλικιών, για τη διάγνωση και θεραπεία των πλέον σύνθετων οφθαλμολογικών παθήσεων, με γνώμονα την εμπιστοσύνη και το σεβασμό στη σχέση ιατρού-ασθενούς.