Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • GooglePlus
  • Linkedin
(210) 9705256

Διαθλαστική Χειρουργική & Laser

---------------------------------------------------------------------------------------
Όσα πρέπει να γνωρίζετε

laserastigmatismoy ph02

 Διαθλαστική Χειρουργική & Laser 
 ΠΑΘΗΣΕΙΣ
 Μυωπία
 Υπερμετρωπία
 Αστιγματισμός
 Πρεσβυωπία
 
 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
 Laser Μυωπίας
 Laser Υπερμετρωπίας
 Laser Αστιγματισμού
 Laser Πρεσβυωπίας
Η διαθλαστική χειρουργική έφερε την επανάσταση στη διόρθωση της μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού. Σήμερα διανύουμε ήδη την τρίτη δεκαετία της χρήσης των laser και πραγματικά παρατηρούμε ότι η ακρίβεια και η ασφάλεια είναι πλέον γεγονός. Με τηχρήση αυτής της προηγμένης τεχνολογίας, μπορούμε να εξαλείψουμε οριστικά την εξάρτηση από διορθωτικά γυαλιά ή φακούς επαφής.
Υπάρχουν δύο μέθοδοι αποτελεσματικής διόρθωσης μικρών ή μεγάλων βαθμών μυωπίας,  υπερμετρωπίας και αστιγματισμού: η Femto Lasik και η Trans-PRK.
H Femto-Lasik aποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς και διαδεδομένες επεμβάσεις διόρθωσης μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού, χρησιμοποιεί την πιο προηγμένη τεχνολογία για την ελαχιστοποίηση των μετεγχειρητικών φλεγμονών, με καλύτερα και γρηγορότερα οπτικά αποτελέσματα.
Η επέμβαση περιλαμβάνει ένα αρχικό στάδιο κατά το οποίο γίνεται η παρασκευή ενός επιφανειακού κρημνού (8ap) με μεγάλη ακρίβεια, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Femtosecond laser και ένα δεύτερο στάδιο όπου το Excimer laser διαμορφώνει τον κερατοειδή, σμιλεύοντάς τον, έτσι ώστε οι ακτίνες του φωτός να εστιάζονται επάνω στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, διορθώνοντας με αυτόν τον τρόπο κάθε διαθλαστικό σφάλμα.
Η Trans-PRK oνομάζεται και no touch PRK, καθώς το LASER εφαρμόζεται απευθείας στον κερατοειδή, αφαιρώντας το επιθήλιο με απόλυτη ακρίβεια και τροποποιώντας την καμπυλότητά του. Η μέθοδος αυτή διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα του κλασσικού PRK ενώ έχει πιο μικρή διάρκεια. Επιπλέον, προσφέρει ταχύτερη αποκατάσταση της όρασης, μειώνοντας αισθητά τις ενοχλήσεις των πρώτων 24ώρων μετά την επέμβαση, καθώς η επούλωση του επιθηλίου είναι πιο γρήγορη. Είναι μία μέθοδος για την διόρθωση διαθλαστικών σφαλμάτων χωρίς το άγγιγμα του ανθρώπινου χεριού. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για όλους τους ασθενείς οι οποίοι θα ήθελαν τα οφέλη της διαθλαστικής χειρουργικής χωρίς τα μειονεκτήματα του Flap από την Lasik και για εκείνους που είναι ακατάλληλoi για την LASIK.
Η εκτενής συζήτηση και η επίλυση οποιονδήποτε αποριών έχετε σχετικά με την επέμβαση που θα κάνετε είναι υψίστης σημασίας. Ο χειρουργός οφθαλμίατρός σας θα είναι σε θέση να σας τις λύσει καθώς και να σας προετοιμάσει για το τι να περιμένετε τις πρώτες μετεγχειρητικές ώρες και ημέρες. Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως δεν υπάρχει κάποια μέθοδος διόρθωσης καλύτερη από την άλλη. Η πιο σωστή μέθοδος διόρθωσης για τον κάθε υποψήφιο είναι εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στα μάτια του αλλά και στις ανάγκες του και αποτελεί επίσης ένα θέμα το οποίο πρέπει να συζητηθεί εκτενώς με τον ιατρό του
Ο καλός προεγχειρητικός έλεγχος του ασθενούς και η επαρκής εξειδίκευση του γιατρού εξασφαλίζουν άριστα αποτελέσματα.